MIBEN KÜLÖNBÖZIK A MAPPA MÁS, MEGLÉVŐ GYŰJTEMÉNYEKTŐL?

♦ Nemcsak nagyobb képességfejlesztési területre – pl. olvasásképesség -, hanem annak alkotóelemeire, részképesség-területekre szűrve kereshetők a feladatok, például az olvasástechnikán belül: betűfelismerés, betűző szóolvasó-, rutinszerű szóolvasó készség, szótagoló olvasás, betűző mondatolvasó-, rutinszerű mondatolvasó-, sémakövető mondatolvasó készség stb. Enélkül reménytelen vállalkozás az egyéni szükségletekhez való alkalmazkodás. Természetesen el lehet intézni a dolgot annyival, hogy gyakorolja az a gyerek többet az olvasást, ne kétszer, hanem tízszer ovassa el egymás után a tankönyvből feladott olvasmányt, de önmagában ezzel kevés eséllyel, s legfeljebb véletlenszerűen érhetünk el eredményt…

♦ Időt nyersz! Bármely más gyűjteményben sok időt eltölthetsz, mire megtalálod, amit keresel. A Mappában két-három kattintással kidobja a gép a szűrési feltételeknek megfelelő összes feladatot. A kiválasztott feladatokat egy üres lapra “húzva” pillanatok alatt összeállíthatod, s azonnal nyomtathatod az egyéni fejlesztéshez szükséges, egyedi feladatsort.

♦ Ahol sok feladatot találsz, ott a minőség nem garantált. Mindannyian tudjuk, hogy a lektorálás nélkül, ingyen közreadott feladatok nagy részének szakmai minősége nem megfelelő. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagóiai Karral és a Raabe Kiadóval való együttműködésünk garancia arra, hogy a Mappába nem kerülhet fel akármi.